Roadtrip till Skåne!

Nu är semester bestämd. Det blir en roadtrip till Skåne i sommar med en polare och vi tar Audin. Jag älskar att köra bil och en roadtrip känns helt rätt. Jag har faktiskt tidigare kört en del på Route 66 i USA, vilket är en populär sträcka att köra. Att köra bil är något jag älskar och jag har inget emot att kuska runt på vägarna. Det är en härlig känsla att vara oberoende och kunna åka vart man vill.

Charmen med roadtrips

Ska man göra en roadtrip efter konstens alla regler, ska man bara köra och inte ha planerat så mycket i förväg. Charmen med roadtrips är nämligen att man kan göra precis vad man vill. Spänningen och äventyret ligger i att inte veta vad som ska hända, var man ska bo och var man hamnar. Nu kommer vår roadtrip att bestå av några stopp och vid dessa stopp, har vi förbokat boende. Tror det är ganska klokt eftersom våra planerade stopp kommer att vara ett bilevent av något slag. Med tanke på hur mycket folk vissa tillställningar drar, är det klokt att ha bokat boende, men däremellan är vi fria att göra som vi känner för. Det ska bli så härligt.

STCC på Anderstorp motorbana

Vårt första planerade stop på väg ner till Skåne kommer att bli Gislaved och Anderstorp motorbana. Här ska vi se på den andra deltävlingen av STCC. Jag skulle egentligen velat se den som går på Ring Knutstorp i Skåne, men det är redan i början av maj, så det får bli Anderstorp istället. Jag har sett STCC en gång tidigare, när den gick på Solvalla i Stockholm och det var fantastiskt kul. Det ska bli spännande att se den på en annan bana.

Opretentiösa motorträffar

Under sommaren finns det hur många lokala bilträffar som helst och vi planerar att leta reda på dem allteftersom vi kör. En roadtrip är trots allt något man inte planerar så noga, men det är redan nu några stopp vi vill göra. Det hade varit kul att hinna ner till Simrishamn till slutet av juli, för då ska det vara en bilutställning av amerikanska bilar. Det är en folkfest med bilar, mat, aktiviteter och härligt folk. En annan kul motorträff jag också skulle vilja hinna med är en träff som ligger i Löddeköpinge. Här samlas entusiaster med sina bilar varje tisdag under sommarmånaderna och visar upp sina bilar och umgås. Folk kommer dit, tittar på bilarna, äter och ibland är det även lite flyguppvisningar.